Mind the Gap
2720
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2720,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Mind the Gap

Fantasi, kreativitet og glæde ved at bruge sin krop

Sæt gang i en kreativ leg, find nye måder at bevæge sig på og oplev glæden ved, at bruge kroppen og fantasien med det nye legeredskab Mind the Gap.

42 filtbrikker I forskellige mønstre og farver, som man spreder ud I baner på gulvet, er fundamentet i Mind the Gap.

Hænder, fødder, albuer, knæ og numser er i brug, når børn og voksne bevæger sig hen over de forskellige farvede filtbrikker.

Banerne laver man selv og bestemmer selv, om man vil danse, løbe, springe eller hoppe sig igennem. Om banerne måske skal forstille tal eller bogstaver. Om der skal fortælles historier eller mimes undervejs. Alle kan være med.

1 sæt består af 42 filtbrikker + en praktisk taske der kan hænge på væggen. Tasken gør det overskueligt at se hvad der er af brikker, og gør det nemt at holde orden . Desuden medfølger en igangsættende vejledning.

Spillet inspirerer også voksne, og en del undervisere bruger spillet i deres egen undervisning af børn og unge.

Brikker med tilhørende taske og 3 instruktionshæfter kan købes hos www.gongedanmark.dk

Brugen af brikkerne

Brugen af brikkerne indeholder en kropslig læringsprocess, hvor deltagerne erfarer nye måder at bruge deres krop på.

Brikkerne er en motivation til at gå i gang med at bruge kroppen, udforske hvad den kan, og skabe rammer for at sætte kreativiteten i gang.

Som udgangspunkt er det tænkt, at man bygger forskellige baner sammen I mindre grupper. Den nemmeste måde at komme i gang på, er at se på nogle forslag til baner.

Grundstenene

Kreativitet
“At fremme børns kreativitet.”

Kropslig læring
Gøre brug af hele kroppen, alle sanser og intelligenser.

Sociale kompetencer
For at indgå I en leg med brikkerne, skal man udvikle nogle sociale kompetencer, at lave regler sammen, at se på hvordan de andre bruger brikkerne og kroppen og forholde sig til nogle på forhånd givet rammer.

Brikkerne er udviklet af…

Brikkerne er udviklet af danser og koreograf Ulla Krebs Bille, som har arbejdet med udvikling af dans og bevægelse for børn og unge siden 1996.

Hun har været kunstnerisk leder af Samsø Danseteater for børn og unge og kunstnerisk leder på Danseværkets kulturskole for børn og unge i Aarhus. Nu arbejder hun freelance bl.a. for Dansehallerne.

Det har altid været i hendes interesse at få børn og unge til at bevæge sig og bruge deres krop, og opleve glæden og friheden ved, at blive glad for sin egen krop.
Brikkerne er udviklet sammen med børn.

Se filmene om Mind the Gap

Se vores instruktionsvideoer til anvendelse af brikkerne

Hent vores postkort til Mind the Gap

Du kan hente vores postkort til promovering af Mind the Gap. Linket åbner som PDF-fil i nyt vindue.